ُ
مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت: موسسه خانه کتاب آمادگی دارد تا از پایاننامههای مقطع دکترا با موضوع کتاب حمایت کند.
به گزارش ستاد خبری بیستوششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، آیین پایانی چهارمین کنگره سالانه متخصصان علم اطلاعات عصر روز یکشنبه( ۲۷ آبان ماه) همزمان با چهارمین روز از هفته کتاب که به نام «کتاب، رسانه، فناوری نوین و کپی رایت» نامگذاری شده، با حضور نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب، سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، رحمتالله فتاحی دبیر علمی و ابراهیم عمرانی دبیر اجرایی این کنگره در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
حسینیپور با بیان اینکه موسسه خانه کتاب در عرصه نشر، نقش اطلاعرسانی را بر عهده دارد، افزود: بانک اطلاعات کتاب نیز به طور انحصاری در اختیار موسسه خانه کتاب است.
وی با اشاره به اینکه موسسه خانه کتاب نقش پررنگی در رفع فاصلههای مجامع دانشگاهی و نهادهای دولتی دارد، اضافه کرد: طی چند ماه گذشته همواره تاکید داشتم اطلاعات موسسه خانه کتاب حبسزدایی شود و در اختیار پژوهشگران قرار گیرد چرا که معتقدم ذخیره این اطلاعات در رایانهها هنر نیست.
به گفته وی؛ پژوهشگران میتوانند از اطلاعات موسسه خانه کتاب استفاده کنند تا بر اساس این اطلاعات، بهویژه با توجه به تاثیر فضای مجازی بر زندگی ما خطمشی و چشماندازی برای حوزه نشر تدوین کند.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب در پایان بیان کرد: موسسه خانه کتاب آمادگی دارد تا از پایاننامههای مقطع دکترا با موضوع کتاب حمایت کند. بنابراین دانشجویان میتوانند از مرکز کتابپژوهی موسسه خانه کتاب که به همت سید فرید قاسمی ایجاد شده بهرهمند شوند.
ضرورت افزایش دادن سرانه مطالعه در کشور
همچنین رحمتالله فتاحی در آیین پایانی چهارمین کنگره سالانه متخصصان علم اطلاعات گفت: نشستهای برگزار شده در چهارمین کنگره نسبت به سال گذشته بهبود یافته و هشت پنل جدید در کنگره امسال برگزار شد.
فتاحی در تشریح موضوعات مهم این نشستها گفت: بایستی فعالیتهای پراکنده حرفه علم اطلاعات انسجام بیشتری بیابد گرچه افراد علاقهمند این حرفه زیاد هستد اما فعالیتها به صورت فردی انجام میشود و مسئولیت این انجمن، گردآوری فعالیتهاست.
وی در پایان گفت: بایستی بتوانیم هم در قالب کارگاهها و کارگروهها و هم سایر فعالیتها حرفی منطقی مبتنی بر خرد جمعی بزنیم.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این آیین گفت: حال کتاب در کشور حال خوبی نیست و بهرهگیری از چنین مناسبتهایی باید در جهت توسعه سرانه مطالعه کشور باشد.
سعید اوحدی ادامه داد: یکی از مشکلات جامعه مربوط به آمار پایین حوزه کتاب، کتابخوانی و سرانه مطالعه است و از آنجا که 40 درصد از عناوین کتابهای چاپی کتابهای درسی است، آمار و سرانه مطالعه بسیار پایین است.
وی، توسعه پایدار، کتاب و کتابخوانی را تنها بستر دانشافزایی دانست و یادآور شد: 372 کتابخانه در سطح شهر تهران با بیش از یکونیم میلیون عضو به شبکه کتابخانهای وصل هستند و بیش از 10 میلیون عنوان کتاب در این کتابخانه در دسترس علاقهمندان به کتاب قرار دارد.
امضای تفاهمنامه سازمان فرهنگی هنری شهرداری با انجمن کتابداری ایران
در ادامه این مراسم، امضای تفاهمنامه بین سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با انجمن کتابداری ایران برگزار شد. همچنین برندگان مسابقه کتابخوانی با عنوان «خواندن، دانستن و تغییر دادن» اعلام شد.
در پایان این مراسم، برگزیدگان جایزه ملی عباس حری، جایزه ملی پوری سلطانی و جایزه ملی نورالله مرادی شناخته شدند. جایزه ملی عباس حری به مرضیه سیامک؛ علیرضا اسفندیاری مقدم و تیبور کولاتی؛ جایزه ملی پوری سلطانی به مجری طرح سعید اکبری داریان و جایزه ملی نورالله مرادی به الهام جلالی فرهانی اهدا شد.
بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ 24 آبان تا 1 آذرماه با مشارکت بیش از 60 نهاد و سازمان در سراسر کشور برگزار میشود.
گزارش تصویری