ُ
مدیرعامل موسسه خانه کتاب از آمادگی این موسسه برای ترویج، توسعه، امضای تفاهمنامه همکاری با سازمان جهاد کشاورزی و احیای برنامه جشنواره روستاهای دوستداران کتاب خبر داد.
به گزارش ستاد خبري بيستوششمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، بزرگداشت هفته کتاب کشاورزی با شعار «کتاب، دانایی و توانایی کشاورزی» روز سهشنبه(۲۹ آبان) در سالن فجر سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با حضور نیکنام حسینیپور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب و دبیر هفته کتاب، اسکندر زند؛ مشاور وزیر جهاد کشاورزی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و حجتالاسلام تقوی؛ نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
نیکنام حسینیپور مدیرعامل موسسه خانه کتاب با اشاره به حضور فعال سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ستاد بيستوششمين دوره هفته گفت: نماینده سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی حضوری بسیار مسئولانه در ستاد هفته کتاب داشتند. این سازمان در مقایسه با سازمانهایی نظیر وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که نسبت نزدیکتری با کتاب دارند، حضور فعالتری در ستاد اجرایی هفته کتاب داشت.
حسینیپور با یادآوری سابقه وزارت جهاد کشاورزی در ترویج کتابخوانی در دورههای پیشین هفته کتاب اعلام کرد: ما آمادگی خود را برای احیای برنامه جشنواره روستاهای دوستداران کتاب که با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشد اعلام میکنیم.
وی درباره تولید محتوای مطالب در حوزه کشاورزی عنوان کرد: در سال گذشته بیش از 100 ناشر در حوزه کشاورزی فعالیت کردهاند و در حدود 340 اثر تولید شدهاند و از این میان تنها 168 عنوان اثر تالیفی بودهاند.
دبیر بیست و ششمین هفته کتاب ادامه داد: برای تولید محتوا در حوزه کشاورزی به همت بیشتری نیاز است و با همکاری موسسه خانه کتاب و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بایست کتاب و منابع بیشتری در این حوزه تولید شود.
حسینیپور با اعلام آمادگی موسسه خانه کتاب برای امضای تفاهمنامه با سازمان جهاد کشاورزی افزود: برای ترویج کتابخوانی نیز میتوان از طریق امضای تفاهمنامه سازمانها با یکدیگر همکاری کرد.
چرا کتاب نمیخوانیم؟
حسین فرازمند، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی سازمان و دبیر ستاد برگزاری مراسم هفته کتاب سازمان کشاورزی در ادامه با ارائه گزارشی از فعالیتهای این سازمان در هفته کتاب اعلام کرد: راهاندازی پورتال دبیرخانه دائمی ستاد هفته کتاب کشاورزی، تشکیل ستاد هفته کتاب، راه اندازی سایت بیست و ششمین هفته کتاب کشاورزی، انتخاب کمیته داوران، برگزاری نمایشگاه کتاب و منابع چندرسانه ای، برپایی موزه اطلاعات علمی وزارت جهاد کشاورزی از جمله این اقدامات بوده است.
دبیر ستاد برگزاری مراسم هفته کتاب سازمان کشاورزی افزود: ایجاد امکان شرکت در طرح عضویت رایگان کتابخانههای عمومی کشور، اجرای طرح کتابگرد (کتابخوانی مشارکتی)، برگزاری مسابقه کتابخوانی، تدارک نشست هماندیشی کتابداران، انتخاب شعار کتاب، دانایی و توانایی کشاورزی، بازدید همکاران سازمان از باغ کتاب تهران و انتخاب کتاب، مجله، اثر ترویجی، کتابخانه، کتابدار و پرتال برتر از سایر برنامههای این ستاد در هفته کتاب بوده است.
وی ادامه داد: برای انتخاب آثار برگزیده ۱۷۴ عنوان اثر علمی، ۶۸ نشریه، ۱۴۰۰ اثر تربیتی، ۱۱۰ کتابخانه سازمان جهاد کشاورزی و ۸۸ پورتال سازمان مورد بررسی و داوری قرار گرفتند.
اسکندر یزد مشاور وزیر جهاد کشاورزی نیز با تاکید بر اهمیت کتاب گفت: بعد از کتاب، مطالعه، اندیشیدن با اندیشههای دیگران است و ما اندیشمند کم داریم.
وی ادامه داد: نشست و برخاست با افراد اندیشمند و مطالعه آثار آنها دو روش دسترسی به جایگاه بالاتر است و به دلیل عدم دسترس به انسانهای بزرگ باید آثار این افراد را مطالعه کرد.
وی با اشاره به آمار پایین مطالعه در کشور این سوال را مطرح کرد که آمار پایین مطالعه نه به خاطر گرانی، نه کمبود زمان و نه عدم نیاز انسانها به کتاب است از این رو باید این سوال را از خودمان بپرسیم که چرا ما کتاب نمیخوانیم؟
بر اساس این گزارش در پایان مراسم از پایگاه آرشیو مقالات کنفرانسهای علمی کشاورزی و منابع طبیعی به مناسبت هفته کتاب رونمایی شد و از آثار برگزیده و شایسته تقدیر در حوزههای کتاب، مجله، اثر ترویجی، کتابخانه، کتابدار و پورتال تجلیل شد.
بيست و ششمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران با شعار «حال خوش خواندن» از تاريخ ۲۴ آبان تا ۱ آذرماه با مشاركت بيش از ۶۰ نهاد و سازمان در سراسر كشور برگزار ميشود.
گزارش تصویری