ُ
آیین نکوداشت و مرور کارنامه داستان نویسی قاسم شکری از کارکنان اداره کل زندان های فارس در تالار حافظ شیراز برگزار شد
به مناسبت بیست و ششمین هفته کتاب استان فارس، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی طی مراسمی از قاسم شکری تجلیل کرد.
با حضور مسئولین فرهیختگان و اهل قلم فارس کارنامه داستان نویسی قاسم شکری، کارمند اداره کل زندانهای استان فارس، بررسی و مورد تجلیل قرار گرفت.
در این مراسم که با حضور مهدی امید بخش، معاون فرهنگی و مطبوعاتیِ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار شد چهره های شاخصی در حوزه نویسندگی از جمله امین فقیری حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، حسین قسامی بعنوان منتقد و تحلیلگر، آثار قاسم شکری را مورد بررسی قرار داد.
قسامی از ویژگی های نویسندگی و نقاط قوت آثار شکری، داستان های ساختارمند، رعایت قصه پردازی و اصالت قصه گویی،توازن زبان و روایت ،آرگو و آرکائیک، فاخر بودن، توجه به اصالت مفهوم، طنز موقعیتی و طنز کلامی، برشمرد.
قسامی آثار قاسم شکری را در سه دسته طبقه بندی کرد. وی گفت دسته اول آثار را می توان وهمی و روانشناختی دانست آثاری مثل عروس آب و بوی خوش تاریکی را می توان تلاشی برای شکستن وجه اهریمنیِ بیماران روانی.(تفاوت دنیای روانپریش ها و نپذیرفتن معیار جامعه) دانست. دسته دوم آثار روانشناختی اجتماعی مانند زخمی روزگار، آواز داوود، همزاد و دسته سوم آثار تجربی قاسم شکری هستند آثاری مثل مارمولکی که ماه را بلعید و گانگستری از دیار حافظ در طبقه آثار تجربی قرار می گیرند.
قسامی افزود اصلی ترین مفهومی که در آثار قاسم شکری می توان دید مفهوم اضطراب است. که این وجه مشخصه با کلیت داستان های قاسم شکری همراه است.
در ادامه مجتبی فیلی منتقد و نویسنده گفت.
مشکل جامعه ما کمبود نویسنده واقعی است و در مورد قاسم شکری می توان گفت که وی یک نویسنده تمام قد است و او تنها نویسنده ایرانی که دوبار برنده رمان واو (جایزه رمان متفاوت سال) شده است.
فیلی افزود: تکنیک دیالوگ در دیالوگ یکی از تکنیک های ادبیات نوین قاسم شکری برای اولین بار این تکنیک را استفاده کرده و منحصر به اوست .
در پایان این آیین نکوداشت با اهدا لوح و جایزه از قاسم شکری تقدیر شد.