ُ
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی و امام جمعه تبریز گفت: کتاب بزرگترین عامل صیانت از اندیشهها و علم دانشمندان است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در شصت و ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد خاطر نشان کرد: کتاب وسیله ای برای حفظ سازماندهی و انتقال ذخایر علمی و فرهنگی به نسل آینده است.
وی با بیان اینکه کتاب بزرگترین عامل صیانت از اندیشهها و علم دانشمندان است گفت: اگرچه در این حوزه دستگاههای دیجیتالی رشد روزافزونی دارد اما نمی تواند جایگزین کتاب باشد.
امام جمعه تبریزافزود: آنچه علم علما و اندیشمندان را به نسل های آینده منتقل می کند، کتاب و کتابخوانی است.
وی اضافه کرد: اسلام نیز ارزش و اعتبار ویژه ای به کتاب قایل است، به گونه ای که معجزه خاتم الانبیا (ص) کتاب است و نخستین آیات آن نیز با امر به "خواندن" آغاز می شود.
امام جمعه تبریز ادامه داد: اهمیت کتاب و کتابخوانی در اسلام به اندازه ای است که خداوند متعال به قلم و آنچه می نویسد، قسم یاد می کند.
وی تشریح کرد: در قرآن و روایات نیز از کتاب و کتابخوانی به عنوان وسیله ای برای حفظ و انتقال ذخایر فرهنگی و علمی در طول زمان یاد شده است.
حجت الاسلام آل هاشم گفت: بررسی محتوایی کلام الله مجید نشان می دهد که واژه کتاب در آن ٢٥٥ بار، علم ٥٥٢ بار، قلم ٢ بار و واژه «بخوان» ٣ بار تکرار شده است.
وی افزود: مطالعه و کتابخوانی و تحصیل علم و دانش از فرایض شرع مقدس، قرآن کریم و روایات و احادیث ائمه معصومین (ع) است.
امام جمعه تبریز، هدف اصلی از برگزاری جلسه فوق العاده شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی در کتابخانه مرکزی تبریز را آشنایی اعضای شورا با بخش های مختلف این مرکز اعلام کرد.
اعضای شورای فرهنگ عمومی استان نیز پس از پایان جلسه از بخش های کودک و نوجوان، کم بینایان و نابینایان، مخازن، مرجع، اهداکنندگان و نسخ خطی کتابخانه مرکزی تبریز دیدن کردند.