ُ
آیین رونمایی از هفت اثر جدید آیت الله دکتر احمد بهشتی عضو مجلس خبرگان رهبری فارس با حضور و سخنرانی آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه فارس برگزار شد.
آیین رونمایی از هفت اثر جدید آیت الله دکتر احمد بهشتی عضو مجلس خبرگان رهبری فارس با حضور و سخنرانی آیت الله لطف الله دژکام، نماینده ولی فقیه فارس؛ روح الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس؛ حجت الاسلام سید عباس موسوی، مدیرکل اوقاف فارس؛ حسین امیدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد فارس؛ سلیمان کرمی، فرماندار ویژه فسا؛ حجت الاسلام محمدحسین جمالی زاده، امام جمعه فسا و جمعی دیگر از مسئولان شهرستان در سالن اداره ارشاد این شهرستان برگزار شد.
آیت الله بهشتی نمونه یک انسان دین مدار است
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز با بیان به اینکه من افتخار شاگردی آیت الله احمد بهشتی را داشته ام، با اشاره به حدیثی از امام رضا (ع) گفت: در حدیث امام رضا (ع) سه چیز نشان کامل بودن دین و ایمان آدمی است: فقاهت، حسن تقدیر و صبر. براین اساس آیت الله بهشتی نمونه یک انسان دین مدار است و تألیفات استاد نشان می دهد که وی در هر سه شاخه اصول دین، فروع دین و اخلاق، تعمق و ژرف اندیشی کرده است.
آیتالله لطفالله دژکام با بیان اینکه امروز استان فارس و مرکزیت آن، شیراز، جلوه و توانایی لازم را در عرصه فقه اکبر و اصول دین در مدارس و حوزه های علمیه ندارد، گفت: ضعف تأملات فلسفی و عقلی باعث شده کسانی در این عرصه جولان دهند که میدانشان نیست.
وی افزود: در این زمینه هر کس برای خود نظریه می دهد و این از آن رو است که به تفکر عقلانی، اساسی و حساب و کتاب دار مجال نداده ایم؛ وگرنه هر کس دنبال کار خود می رفت و وارد میدانی نمی شد که به او ربطی ندارد.
امام جمعه شیراز بیان داشت: امروز حضور علمی و قدرتمند افرادی همچون استاد بهشتی لازم است. زیرا تألیفات و تدریس ایشان سالیان متمادی در مدرسه فیضیه قم مورد استفاده بوده است و اگر این تفقه در دین نباشد، ایمان انسان لطمه میخورد.
آیتالله دژکام با تأکید بر ضرورت تربیت شخصیت های علمی در استان خاطرنشان کرد: در جامعه ما یا باید افراد به این مرحله برسند یا اینکه در جهات تخصصی کسانی داشته باشند که در جامعه لنگر حساب شوند و چهره های ارزشمند علمی را ما باید تربیت کنیم که حضورشان خود برای امنیت فکری جامعه بسیار مفید است.
وی افزود: فاصله گرفتن از روش صحیح و زیست طلبگی و ایمان کامل باعث ایجاد توقعات بیجا، ایجاد حرص و ... شده است و باید این را به عنوان یک باور به یکدیگر القا کنید که کمال اگر هست در درون انسان هست و ظواهری که در اطراف انسانها به اسم حق مدیریت و غیره دیده می شود، چیزی را به انسان نمیافزاید.
نماینده ولی فقیه در استان فارس خاطرنشان کرد: جامعه امروز ما به صبوری نیاز دارد. در چند روز اخیر و پس از 13 آبان میبینیم که پشت سرهم ما را تهدید و تحریم می کنند. این تهدید ها اراده پولادین می خواهد که در مقابلش بایستد و مقاومت کند.صبری که در طول این سالیان دراز پس از انقلاب اسلامی اساتید ما داشتند درس است برای ما و نسل های بعدی که آسان نبوده و نیست اما نتایجش نتایج خوبی بوده و هست.
وی با بیان اینکه صبر تلخ است؛ اما نتایج شیرین دارد، ابراز داشت: 13 آبان امسال با سال های پیش متفاوت بود برای اینکه مردم احساس کرده بودند آمریکا برای آنها قیافه و ژست یک دشمن تمام عیار را گرفته است و آمدند که صبر خود را به نمایش بگذارند.
وی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در ورزشگاه آزادی تهران که فرمودند تا من زنده هستم نمی گذارم کسی از این غلط ها کند، افزود: این نشانه ایستادگی محکم ایشان است و باید کسانی باشند که همان روحیه را در خود داشته باشند و این روحیه مقاومت را القا کنند.این ایستادگی، مقاومت و در مقابل دشمن سرخم نکردن چیزی است که در شخصیت علمای اسلام و استاد بزرگوار آیت الله بهشتی هم جلوه گر است.
به کتابخانه ها اهمیت بدهیم
آیت الله احمد بهشتی نیز در این دیدار با بیان اینکه یقین دارم این لطف سرشار عزیزان و برگزاری برنامه های کتاب محور، باعث می شود که نسل جدید به برکت همین تشویق ها و سپاس ها در راه علم و تألیف و پژوهش تلاش کنند، گفت: تشویق خیلی مؤثر هست. من اولین کتابم را با موضوع چاپ ترجمه دعای ابوحمزه ثمالی در دوره تحصیل در مدرسه هاشمیه شیراز نوشتم و به تشویق یکی از هم درس هایم این کار را انجام دادم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه با تشویق انسان توان و قدرت می یابد، گفت: حرف های دلسرد کننده خوب نیست؛ ولی نباید به آن ها اعتنا کرد و نباید به دل گرفت. وقتی آدم راهش را صحیح انتخاب می کند، باید در انجام رساندن آن ایستادگی کند.
وی تصریح کرد: در دوران انقلاب اسلامی به دلیل وجود امام خمینی(ره) و پس از ایشان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به بحث علم و علوم عقلی بسیار توجه شد و اگر چنین نبود دشمنان بساط علوم عقلی را از بین می بردند. امیدواریم با حضور آیت الله لطف الله دژکام، مجمع عالی حکمت نیز در فارس راه اندازی شود.
این روحانی فرزانه خطاب به مسئولان با تأکید بر اینکه به کتابخانه ها بیش از هر چیز بها بدهید، گفت: باید شرایط ایجاد کتابخانه در هر نقطه ای از کشور فراهم شود تا کودکان و جوانان بتوانند از برکت وجود کتاب ها بهره مند شوند.
آیت الله بهشتی یک خیر کتابخانه ساز است
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس نیز در ادامه این دیدار با اشاره به اینکه شروع هفته کتاب در فارس با برگزاری برنامه ای که نور معنویت دارد متبرک شده است، گفت: آیت الله احمد بهشتی علاوه بر تمامی صفات برجسته ذاتی و معنوی، یک خیر کتابخانه ساز و کتابخانه یار است. وی یک کتابخانه عمومی را در میانشهر فسا ساخته و آن را به کتابخانه های عمومی واگذار کرده است.
روح الله منوچهری در ادامه به تشریح برنامه های هفته کتاب پرداخت و عنوان کرد: در آبان ماه ۱۸۳۲ برنامه مختلف در جای جای استان برگزار می شود. هدف ما تمرکز زدایی از برنامه های کتابخانه های عمومی است و برنامه ها را از مرکز استان به سمت شهرستان ها و مناطق کمتربرخوردار سوق دادیم.
وی در ادامه پیام اسماعیل تبادار استاندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی استان فارس را در تجلیل از مقام آیت الله احمد بهشتی و برگزاری مراسم رونمایی آثار وی قرائت کرد.
فرماندار ویژه فسا نیز در این دیدار با بیان اینکه این گردهمایی به پاس قدردانی از جایگاه علمی آیت الله بهشتی تشکیل شده، گفت: امروز تعدادی از کتاب های جدید این استاد رونمایی خواهد شد. این درحالی است که تاکنون در مجموع کتاب های وی بیش از ۱۸۰ بار تجدید چاپ شده و بیش از ۹۰ جلد کتاب تألیف کرده است.
سلیمان کرمی همچنین از خدمات مجموعه کتابخانه های عمومی شهرستان قدردانی کرد و گفت: این مجموعه فعالیت های خوبی در زمینه ترویج کتابخوانی دارند و برنامه های کتابخانه ها معطوف به هفته کتاب نیست. به طوریکه در آبان ماه در حدود ۳۰ برنامه کتابخوانی در این شهرستان برگزار می شود.
به گفته وی فسا با این همه ظرفیت در حوزه علم، لیاقت و شایستگی کسب عنوان پایتخت کتاب ایران را دارد که امیدوارم با حمایت همه افراد این جایگاه را کسب کنیم.
گفتنی است در ادامه از هفت کتاب «سیری در سیره اخلاقی امام حسین (ع)»، «سیمای حضور جمعه گزاران (تفسیر سوره جمعه)»، «سیمای رستاخیزیان (تفسیر سوره قاف)»، «سیمای نیکوکاران (تفسیر سوره انسان)»، «عبد صالح: یادبود شهید دکتر محسن بهشتی» و «اندیشه سیاسی - تربیتی علوی در نامههای نهجالبلاغه (جلد ۱۰ و ۱۱)» از جدیدترین آثار آیتالله احمد بهشتی رونمایی شد. این در حالی است که آیتالله دکتر احمد بهشتی برای نوشتن این کتابها دو سال زمان صرف کرده است و چهار کتاب دیگر نیز تا پایان سال از این نویسنده منتشر خواهد شد.