ُ
جلسه انجمن اهل قلم تنگستان با بررسی رمان "شازده کوچولو " در اهرم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، اولین نشست از جلسات هفتگی انجمن اهل قلم این شهرستان به بررسی اثر آنتوان دو سنت اگزوپری اختصاص یافت و "شازده کوچولو " میهمان این جمع شد.
این جلسه با حضور عنایت شهبازی رئیس اداره کتابخانه های عمومی تنگستان و دیگر اعضاء انجمن اهل قلم تنگستان از جمله حسام جمالی مسئول این انجمن و محمد جواد پولادی، زهرا باقری، معصومه عالی، آیدا خالدی، ایمان ماندگار و فرشته جمالی برگزار شد.
در ابتدا حسام جمالی به معرفی نویسنده و اثر پرداخت و مختصری از زندگی و خلاصه ی اثر را بیان کرد. در دنباله ی جلسه هر کدام از حاضرین نظرات خود را در مورد کتاب ابراز نموده و از میزان و شکل تاثیر گذاری متن روی خودش صحبت کرد.
عنایت شهبازی دوستی و اهلی شدن را مضامین اصلی کتاب دانست و گفت: متاسفانه جامعه ی ما به آن بیانی که در کتاب آمده است اهلی نشده و ما در زندگی بزرگسالیمان چنین مفهومی را از دست داده ایم، چیزی که جامعه ی ما برای بهتر زیستن به آن نیاز دارد محبتی است که در میان ما گم شده است.
فرشته جمالی با اشاره به شکل انتشار مطالب در فضای مجازی اعتقاد داشت که بریده خوانی مطالب کتاب ها باعث می شود تا ما احساس کنیم که کتاب را خوانده ایم و رغبتمان برای خواندن متن اصلی کم شود.
محمدجواد پولادی با ارائه ی نقدی نماد شناسانه و ضمن ارائه ی شیوه ای برای استفاده از نماد به شکلی که به شعار تبدیل نشود گفت: نماد نیاز است تا در جایگاه درستش شکل بگیرد، مثلا در قلعه ی حیوانات ما دچار شعار زدگی می شویم و این دیگر ارزش هنری نیست. بستر هنر با احساس سر و کار دارد نه عقل، ما بهتر است بتوانیم با نوشته هایمان روی مردم اثری حسی بگذاریم که بسیار ماندگارتر است. در ادامه مقایسه ای بین پیرمرد و دریای همینگوی، قلعه ی حیوانات اورول و شازده کوچولو توسط وی صورت گرفت تا بحث به قوام خود دست پیدا کند. وی افزود : شازده کوچولو خوب نوشته شده است که می تواند به این شکل روی ما تاثیر بگذارد.
در ادامه زهرا باقری با اشاره به واقعیت هایی که کسی به آنها توجه نمی کند گفت: این کتاب دیدگاه های مختلفی را نشان می دهد که مغفول مانده اند. قسمت های زیبایی که هیچ گاه از یاد نمی روند. آیدا خالدی به روانشناسی درون متن اشاره داشت و این کتاب را اثری روانشناسانه دانست. حسام جمالی در پایان پیرامون شکل گیری روند های روایت داستان، تقابل های پیش برنده، تضادها و هجرت های موجود در متن صحبت کرد و این کتاب را اثری کودکانه دانست که همه ی بزرگسالان از خواندنش لذت می برند و آن را از هر دو طریق قابل بررسی و تحلیل دانست. کتابی فلسفه ی عقل گرای امروز را به چالش می کشد و ما را به سمت کودکیمان باز می گرداند، کودکی، معصومیت و عقل سلیمی که از دست داده ایم. عقلی که درون قلب های ما در حال تپیدن است. او این کتاب را نسخه ای برای آموزش مسئولیت پذیری و شایسته ی ستایش دانست.
در ادامه بخشی از کتاب حق نوشتن جولیا کامرون قرائت شد و تمرین کتاب به عنوان تمرین نویسندگی به انجام رسید.
همچنین چند تن از اعضاء آثاری را که به همراه آورده بودند خوانده و سپس مورد نقد و بررسی حاضران قرار گرفت و نکاتی برای ارتقاء آثارشان بیان شد.