ُ
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی از شجاع الدین طایفه نویسنده،روزنامه نگارو پیشکسوت فعال اجتماعی اهل لاهیجان تجلیل به عمل آمد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی مراسم تجلیل از شجاع الدین طایفه نویسنده، روزنامه نگارو پیشکسوت فعال اجتماعی لاهیجانی با حضور مهندس جانبازی فرماندار لاهیجان؛ نورالله اکبری معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری، آریا جهانگیری معاون عمرانی فرمانداری، آقایان شعربافان، جنابی، پوریاسری، نصرتی، طیران و فقیه شجاعی از اعضای شورای اسلامی شهر لاهیجان، فاطمه فیلی رئیس امور کتابخانه های لاهیجان، رحمتی مدیر آموزش و پرورش لاهیجان و جمع کثیری از فرهیختگان، شاعران و ادیبان شهرستانی و استانی، عصر روز یکشنبه ٢٠ آبان ٩٧ در محل پژوهشکده چای برگزار شد.
در ابتدای مراسم نگار نادری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان گفت:این اداره قصد دارد مراسم تجلیل از فعالان و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر لاهیجان را ادامه بدهد. ما افراد دلسوز و اندیشمند زیادی در لاهیجان داریم. زحمات این بزرگان دیده نمی شود.
نادری در ادامه افزود: افرادی مانند خانم پروانه محسنی ازاد نقش بسیار پر رنگ در گردآوری آثار زنده یاد بیژن نجدی داشتند. انچه که امروز از این نویسنده کشوری بعد از کتاب یوز پلنگانی که با من دویده اند مانده حاصل زحمات این بانوی ارزشمند است. چرا این بانو که در کنار ماست نباید از زحماتشان قدردانی گردد.
من از دوران جوانی با اقای طایفه اشنا شدم، من بودن در صحنه را، از بزرگوارانی چون طایفه اموختم. هدف اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شناسایی بزرگان تاثیر گذار که سرمایه شهر هستند می باشد.
درادامه ربیعی فر نویسنده و پژوهشگر در خصوص فعالیتهای فرهنگی شجاع الدین طایفه گفت: نوشتن یک کنش و بیرون جهیدن تراوشات ذهنی است نوشتن صدایی را با خودش منتقل می کند. فرهنگ نیاز به مرزبان دارد مرزبانی که از خردورزی دفاع کند و این نقش بسیار مهم است. آثار اقای طایفه را می توان به چند دسته تقسیم کرد: نقد و نقادی، شعر و شاعری، نویسندگی،روزنامه نگاری و رمان.
وی در ادامه افزود: دغدغه آقای طایفه که سالها بر همگان مشهود است این است که ایشان هیچوقت قصد نظریه پردازی نداشتند اما هیچ گاه از نظرورزی غافل نبوده و این از مقالاتشان مشخص است هویت یک شهر فقط به وجود المانهایش نیست بلکه این وجود متفکران است که به شهر هویت می دهد.متفکرانی که دردها را کاویده اند، مشکلات را بررسی کرده اند دارای تفکر و ایده برای بهبود وضعیت هستند.
در ادامه مقاله ای توسط تاکی در مورد شجاع الدین طایفه خوانش شد و پس از آن رضا عابد شاعر، داستانویس و منتقد ادبی طی سخنانی گفت: تنها چیزی که در تاریخ می ماند نام نیک است از دوران فردوسی نام کدام ثروتمند بر جا مانده است اما نام فردوسی ماند. انکه می نویسد از همه جوانتر است. در طایفه چیزی است بنام شرر و این شرر همان زندانی ستمگر درون است. نوشتن فریاد درون ماست. شهر لاهیجان همه بزرگان را در خودش دارد آیا می توان شهر را به اتکای اقتصاد رها کرد که پیش برود؟
در ادامه برنامه موسیقی فولکلور توسط مهران مظفری ازهنرمندان عرصه موسیقی گیلان اجرا شد.
پس از آن طایفه طی سخنانی کوتاه از تمامی کسانی که در برپایی این ایین زحمت کشیدند قدردانی کرد و در پایان به صورت جداگانه هدایا و لوح تقدیر از سوی فرماندار،شورای اسلامی شهر و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان به شجاع الدین طایفه به پاس نیم قرن تلاش در حوزه فرهنگ اهداء گردید.
شجاع الدین طایفه متولد ١٣٢١ ؛ اهل لاهیجان و دارای مدرک تحصیلی لیسانس اقتصاد و مدیریت است. از وی تاکنون بیش از ١٣٠٠ مقاله، ٦٠٠مطلب، شعر طنز در نشریات محلی، منطقه ای و کشوری (اطلاعات،اعتماد، آفتاب یزد )و ماهنامه گیله وا، پادنگ، ادبیات داستانی ، بام سبز، پیک خزر و گیلان امروز منتشر شده است.
کتاب « لاهیجان در نگاهی دیگر» از این نویسنده به چاپ رسیده است. در کتاب «لاهیجان در نگاهی دیگر» عناوینی چون موقعیت شهر لاهیجان و وجه تسمیه آن، کشاورزی، معماری، دانشگاه ها، نژادها، باور و گویش، اداب و رسوم، لاهیجان از زبان امار، رخدادهای لاهیجان در گذشته، وکلای لاهیجان و بسیاری دیگر از مباحث مربوط به شهر لاهیجان توسط این محقق در مدت یکسال و نیم جمع اوری و تدوین گشته است.
کتاب « لاهیجان در نگاهی دیگر» در سال ۱۳۹۰ توسط انتشارات میر ماه تهران به چاپ رسیده است.ویژگی این کتاب نسبت به سایر کتابهایی که تاکنون در مورد لاهیجان نوشته شده این است که این کتاب سیمای لاهیجان را از سال ۱۳۰۰ به بعد بررسی می کند.