ُ
دوشنبه۲۸آبان ماه همزمان با سومین روز از دوازدهمین نمایشگاه سراسری کتاب استان لرستان، کتاب ریشههای غریبه اثر کرم رضا تاج مهر در بخش برگزاری نشستهای تخصصی با حضور دکتر حنان مدیرکل اداره ارشاد اسلامی، علی مردان عسگری عالم، نویسنده و مؤلف شناختهشده، اساتید و سایر نویسندگان استان معرفی شد.
تاج مهر در شروع صحبتهای خود درباره کتاب و کتابخوانی گفت: کتابها، مجموعهای از افکار و تجربیات دیگران هستند، بنابراین هرچقدر بیشتر مطالعه کنید، دانش بیشتری کسب خواهید کرد. کتاب خواندن، به ما کمک میکند تا بهجای امتحان کردن تمامی راهها، از تجربیات شخصیتهای حقیقی و تخیلی درس بگیریم. اهمیت مطالعه روزانه و طبق برنامه، بخش جداییناپذیر زندگی اکثر افراد موفق است. و با توجه به اینکه فضای مجازی زندگی ما را امروزه چه در بعد فردی و چه در بعد اجتماعی تحت شعاع خود قرار داده است. لذا باید فرهنگ درست استفاده کردن از اینترنت و فضای مجازی در خانواده و جامعه نهادینه شود.
وی به سؤالات نوجوانانی که در این در این نشست شرکت کرده بودند و بیشتر درباره چگونه بالا رفتن تخیل فرد است اینطور پاسخ داد: زمانی که کتابهای مختلفی میخوانید، با موقعیتها و شرایط جدیدی آشنا میشوید، که منجر به تقویت خلاقیت و قوه تجسم شما خواهد شد. وقتیکه با وضعیتها و شرایط جدیدی مواجه میشوید، هیچچیز غیرممکن به نظر نمیرسد. مطالعه به شما کمک میکند تا مشکلات خود را خلاقانهتر حل کنید و برای تغییرات ناگهانی آماده باشید. و درواقع مطالعه باعث جرقه ذهنی۱نویسنده برای خلق۱اثر است. کتابها شمارا با چالشها، تجربیات و اطلاعات زیادی مواجه میکنند. زمان مطالعه کتابهای تخیلی و داستانی، با دنیای جدید، دغدغهها و چالشهای متعددی مواجه میشوید، به آنها فکر میکنید و باشخصیتها هم ذات پنداری میکنید. زمان مطالعه مطالب مستند، شما با تجربیات و حوادث مربوط به افراد واقعی آشنا میشوید. نگاه عمیق به آنچه پیرامون ما رخ میدهد و تصویرهای متفاوتی که میتوانید از همان وقایع در ذهن خود بسازید در این راستا اهمیت زیادی دارد.
در ادامه ایشان درباره اثر خود (ریشههای غریبه) با مخاطبان این نشست گفتگو کردند. و حاضرین نیز سؤالاتی را در مورد این اثر از وی پرسیدند. این کتاب مجموعه داستانی به قلم این نویسنده لرستانی است که۵ داستان کوتاه را شامل میشود و بهتازگی توسط انتشارات به نگار منتشرشده است.
در پایان این نشست علی مردان عسگری عالم نویسنده ٔنامآشنای لرستانی نیز ضمن تبریک هفتهٔکتاب و کتابخوانی، به پرسشها و دغدغههای کودکان و نوجوانان پاسخ داد و گفت: سرانه مطالعه در کشورها به رشد فرهنگی آنها و بهطور گستردهتر به توسعه انسانی در هر کشور مربوط میشود. به این معنا که هر چه سرانه مطالعه بالاتر باشد -بهشرط وجود دیگر عناصر- آن کشور از رشد فرهنگی بالاتری برخوردار است و برعکس، یعنیهر چه از رشد فرهنگی بالاتری برخوردار باشد سرانه مطالعه بالاتر خواهد بود.