ُ
معاونت امور فرهنگی و رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان طی نشستی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی از 18 فعال فرهنگی حوزه کتاب استان تقدیر کرد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، معاون امور فرهنگی و رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در این نشست که پیش از ظهر امروز (پنجشنبه، 29 آبان) همزمان با ششمین روز از هفته کتاب و کتابخوانی در سالن اجتماعات این ادارهکل برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی، گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و برگزار نشدن نمایشگاه بزرگ کتاب گیلان، همکاران ما در اداره امور فرهنگی تصمیم به برگزاری جلسهای بهمنظور تجلیل از ناشران و فعالان برگزیده حوزه کتاب در سطح استان گرفتند.
حسین ابراهیمیان تصریح کرد: از سال ۱۳۷۱ هفتهای بهعنوان هفته کتاب و کتابخوانی در کشور تعیین شده که هدف از آن همسو شدن سازمانهای مختلفی چون اداره آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتابخانههای عمومی و دانشگاهها حول محور موضوع کتاب و کتابخوانی است.
وی با بیان اینکه گیلان یک استان فرهنگی است، خاطر نشان کرد: با وجود گسترش فضای مجازی، جایگاه کتاب بهصورت مکتوب همچنان در خانوادهها حفظ شده است.
معاون امور فرهنگی و رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان افزود: کتاب مجموعهای است ماندگار که در سطح جامعه رواج دارد و این فقط متعلق به دیروز و امروز نمیباشد بلکه این ماندگاری در بهبود توسعه فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی همه آحاد جامعه نقش ارزندهای دارد.
ابراهیمیان با اشاره به اینکه شعار امسال در این هفته “دانایی و مانایی” است، اظهار داشت: یکی از رموز پیشرفت و توسعه هر جامعه دانایی است و این دانایی به راحتی بهدست نمیآید مگر با مطالعه و ارزشگذاری به فرهنگ کتابخوانی.
وی در ادامه به جایگاه مطلوب استان در سطح کشور در عرصه چاپ و نشر کتاب اشاره کرد و اذعان داشت: خوشبختانه گیلان جزو استانهای برتر در حوزه کتابخوانی و کتابفروشی است.
ابراهیمیان افزود: استان گیلان ۶۰ ناشر فعال دارد و در طول سال ۸۰۰ تا ۸۵۰ عنوان کتاب در سطح استان چاپ و منتشر شده که این رقم، سهم خوبی را در کشور نشان میدهد.
معاون امور فرهنگی و رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اضافه کرد: ۸۰ درصد کتابهای منتشر شده جزو کتابهای تالیفی هستند و همچنین یک چهارم تالیفات نیز در حوزه کتاب کودک است که نشان از نبوغ و ذوق فکری مولفان و ناشران دارد چرا که در سایر استانهای کشور لزوما در حوزه آموزشی و ترجمه جایگاه دارند.
وی در پایان ضمن تقدیر از مولفان برگزیده از نشریات و پایگاههای خبری که در اهمیت کتاب و کتابخوانی و تلاش در انعکاس اخبار مربوط به این حوزه و بررسی مشکلات بر سر راه ناشران قلم میزنند قدردانی کرد.
در پایان این نشست، 7 کتابفروشی، 4 ناشر، 4 مولف و 3 تن از اهالی رسانه گیلان بهعنوان فعالان فرهنگی برگزیده استان در حوزه کتاب طی سال 1399 تقدیر شدند.
بر این اساس؛ از مدیران کتابفروشیهای عبادی تالش (بهرام عبادی جوکندان)، میرزایی بندر انزلی (قهرمان میرزایی)، مولاپناه صومعهسرا (عبدالرضا مولاپناه گشتی)، شهرکتاب لاهیجان (علی رضایی)، ققنوس رضوانشهر (فریما خوشابری)، مرکز فرهنگی آسمان رشت (نازلی هجری ظریفی) و فرازمند رشت (ابراهیم فرازمند) بهعنوان کتابفروشیهای برگزیده تقدیر شد.
همچنین؛ مدیران مسئول انتشارات الهام اندیشه لاهیجان (پیام یوسفی)، پوررفیع رشت (مجید پوررفیع)، بهشت گمشده رشت (حسن دادرس) و رج {حوزه دفاع مقدس} رشت (اسماعیل محمدپور) بهعنوان ناشران برگزیده و زینب صادقی (من طلای سبز گیلان هستم – نشر الهام اندیشه لاهیجان)، ثنا حسینپور (سفر پرماجرای من و ماندانا – نشر دهسرا رشت)، رومینا تسلیمی نودهی (مردی که از شغال میترسید – نشر هنر زرین لنگرود) و احمد پرمهر (نشر الهام اندیشه) بهعنوان مولفان برگزیده معرفی تقدیر شدند.
از مرضیه ضامن، سیدحسین ضیابری و فاطمه لطیفی نیز بهعنوان فعالان مطبوعات و رسانه گیلان در حوزه کتاب و کتابخوانی تقدیر شد.